כך תמנעו ממזיקים במשרד
ניקיון | הקפידו על ניקיון יסודי וקבוע – יומיומי -בכל חלקי המשרד ובמיוחד בחדר האוכל ובשירותים.
שאריות מזון ואשפה חשופה הם בין הגורמים המושכים ביותר למזיקים.
דאגו להיפטר מכל מזון חשוף, לאחסן מזון רק במקומות מתאימים כמו במקרר או בארונות סגורים ובאריזות סגורות.
השתמשו בשקיות אשפה חזקות ודאגו לקשורן חזק ובאטימה מלאה בסוף כל יום.
תחזוקה | בניין מוחזק היטב אינו מהווה פיתוי גדול עבר מזיקים.
הקפידו לבצע סריקה חודשית של המשרד בחיפוש אחר גורמים המושכים מזיקים.
ברזים דולפים, נזילות ומים עומדים, סדקים, חרכים, שברים, חורים או פתחים בקירות, בחלונות, בתקרה, ברצפה ובגג המבנה.
חינוך | בלתי אפשרי למנוע מזיקים בלי צוות עובדים מחונך המודע לבעיה האפשרית ויודע לנקוט בפעולות הנכונות.
את עובדי הניקיון חשוב להדריך בנושא ולוודא כי הם יודעים לפנות את כל פחי האשפה בסוף כל יום, לנקות ביסודיות את חדר האוכל והשירותים, מקפידים לנקות מאחורי רהיטים ובמקומות חשוכים ומוודאים כי לא נשארו שאריות מזון חשופות במשרד או בארונות ובשידות בחדרים השונים.
